AKO ZNAŠ KAKO, ONDA JE SVE LAKO ! Ovaj blog je posvećen svima koji traže savjet za sitne kućne popravke, žele nešto izraditi a ne znaju kako, zanima ih kako se pravilno rade stvari koje su pokušali sami, žele naučiti neke trikove u kućanstvu koje nisu znali ili žele jednostavno naučiti kako neke stvari funkcioniraju. Također ovo je mjesto zamišljeno kao knjižnica znanja gdje na naše objave slobodno možete komentirati i podijeliti sa svima vaše znanje, slaganje ili neslaganje o samoj materiji.

četvrtak, 2. srpnja 2015.

Kako pravilno zabiti čavao čekićem

Spremate se nešto napraviti ili izraditi gdje je potrebno zabijati čavle. I po starom dobrom običaju kada pokušate zabiti čavao u drvenu površinu on se svine jer je predugačak, jer je pretanak ili zato jer čekić sigurno ne valja...Vjerujte to nisu razlozi tomu.

Kako to onda pravilno učiniti?

Za početak, zapitajte se znate li zašto se čekić drži na samom kraju drške kada zabijate čavao u neku površinu? Razlog je vrlo jednostavan, a ima veze sa fizikom. Naime, ako tako držite čekić prilikom zamaha ćete stvoriti najveću silu i time zapravo čavao zabiti u mnogo manje koraka (idealno u 2-3 pokušaja).

Također kod zabijanja čavla čekićem morate iznimno paziti pod kakvim kutem to činite (što pravilnije okomito to bolje, bitno je držanje čavla drugom rukom) te pogađate li otprilike glavu čavla sa sredinom donje površine glave čekića. Ukoliko nešto od navedenog ne činite dobro, moguće je da će  se čavao izvinuti što će otežati sam proces zakucavanja.
Savjet dana kaže: Pazite na prste !

ISPRAVNO DRŽANJE ČEKIĆA !



Za vježbu možete pratiti ovaj link i zaigrati igru pa tako i vježbati:

http://www.igre.com.hr/online-igre/zabijanje-cavala

(PS: koristi Spacebar tipku)
I ne zaboravite:  Ako znaš kako, onda je sve lako!

I ne zaboravite:  Ako znaš kako, onda je sve lako!


Nema komentara:

Objavi komentar